Kunst uit Waterland

De mooiste kunst uit WaterlandAgendaExpositie 2019 in de Grote Kerk te Monnickendam

Vanaf 3 juli 2019 t/m 12 augustus 2019‏
De eerste editie in 2017 was een enorm succes! En nu, 2 jaar later, presenteren wij u de tweede expositie van Kunst uit Waterland in de Grote kerk te Monnickendam. Van 3 juli 2019 t/m 12 augustus 2019 kunt u in deze geweldige expositieruimte schilderijen van diverse waterlandse kunstenaars komen bezichtigen. Met werk van o.a. Hans Schoens, Margot Gutter, Carla Haselager, Willy Kick, Ineke Heldoorn, Wil Heslinga, Marianne Galis, Trudy Huisman, Carla Schaafsma, Gre Cone en Marianne Versteeg belooft ook deze editie veel mooie schilderijen.
! Toegang is gratis !

kerk1 kerk1


oranje

Expositie van Willy Kick in de Peperhof te Oosterend (Texel)

25 mei 2019 t/m 6 juli 2019
Dit voorjaar exposeert Willy Kick op het mooie waddeneiland Texel. In expositieruimte voor beeldende kunst de Peperhof te Oosterend kunt u vanaf 25 mei 2019 langskomen om haar werk te bewonderen. De officiele opening is op 1 juni 2019 om 14:00 uur.

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 13:30 - 16:00 uur
! Toegang is gratis !

Kijk voor meer informatie op: www.stichtingpeperhof.nl

oranje

Expositie in de Grote Kerk te Monnickendam

Vanaf 18 april 2017 t/m 15 mei 2017‏
In het voorjaar van 2017 hebben wij met bijna 50 expositie plaatsen onze grootste expositie tot nu mogen organiseren. Het was een groot succes met enorm veel leuke, positieve reacties. Mocht je het gemist hebben.. Ik weet bijna zeker dat we hier ooit nog wel een keer gaan exposeren. De grote kerk is een prachtig decor voor dergelijke exposities. Het mooie is dat we hier zowel schilderijen als beelden hebben kunnen laten zien.

kerk1 kerk1


oranje

Monnickendammer visdagen 2017

14, 21 en 28 Juli & 4, 11 en 18 Augustus 2017
Ook dit jaar stonden wij weer een paar dagen op de visserij dagen in Monnickendam. Een jaarlijks terugkerend festijn in en om de haven van Monnickendam. Het was weer een groot succes.

oranje


Expositie van Willy Kick in lunchcafé "Coffee&Cacao" te Monnickendam

18 januari 2017
Vanaf deze datum exposeert Willy Kick met een aantal van haar mooiste schilderijen in het gezellige lunchcafé "Coffee&Cacao" te Monnickendam. Neem onder het genot van een lekker bakje koffie eens de tijd om de kunstwerken goed te bekijken. Wij van KunstuitWaterland.nl komen zeker kijken!

hoed1


oranje


Expositie in "de Hoed" te Monnickendam

Vanaf 16 januari 2017 t/m 14 april 2017‏
De expositie die u vanaf 16 januari in De Hoed kunt bekijken is samengesteld door een zestiental kunstenaars uit de regio Waterland die u graag kennis willen laten maken met het werk dat zij op het papier en aan het schilderdoek hebben toevertrouwd.
Samen in clubverband of individueel schilderen en tekenen is inspirerend, leerzaam en levert vaak prachtig werk op.

Aan de hand van drie thema’s, te weten Mooi Waterland, Nature en een aantal abstracte/figuratieve werken is de collectie samengesteld. Er is door de kunstenaars gewerkt met verschillende technieken o.a. met acryl, aquarel, pastelkrijt en olieverf.

Wij wensen u veel kijkplezier en stellen het zeer op prijs als u een reactie in ons gastenboekje in de wachtkamer zou willen schrijven.

hoed1 hoed1


oranjeVisserijdagen in Monnickendam

Juli & Augustus 2016‏
Dit jaar mochten wij als groep van kunst uit waterland meedoen aan de visserijdagen rondom de haven van Monnickendam. Gre Cone, Willy Kick, Wil Heslinga, Jeanine Terlouw en Margot Gutter hebben tijdens deze dagen buiten geschilderd aan een schilderij. Op de kraam stonden schilderswerken van de deelnemers tentoongesteld. De sfeer was heel gezellig en de belangstelling was groot. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.

visserij1 visserij1


oranje

De kleinste expositie van Nederland in Monnickendam‏

Augustus 2015 t/m Oktober 2016
De Kleinste expositie van Nederland wordt maandelijks georganiseerd door KKM in samenwerking met de Stichting Promotie Waterland. De kunstenaar exposeert het werk op een wand van 120 bij 90 centimeter in het informatiepunt SPW/VVV Zuideinde 2 te Monnickendam.

Augustus 2015 - Margot Gutter
September 2015 - Carla Haselager
November 2015 - Rita Meij
Mei 2016 - Willy Kick
Juni 2016 - Gré Coné
Augustus 2016 - Marianne Vink- Versteeg
Oktober 2016 - Maddy Kooiman

Met veel bezoekers in het informatiepunt SPW/VVV, en veel positieve reacties kunnen we deze kleine expositie zeker een succes noemen. We willen de deelnemers en bezoekers hartelijk bedanken voor de inbreng en leuke berichtjes.

Openingstijden van het informatiepunt zijn dagelijks 10.00 –17.00 uur.

oranje


Cultuurmarkt à la Place du Tertre in Monnickendam 2015‏

4 september 2015
Voor de 5de keer werd er in Waterland de Kunst- en Cultuurmarkt gehouden. Deze keer was de opzet anders dan de voorgaande jaren. In het Weeshuis te Monnickendam werd een markt gehouden in de sfeer van het Place du Tertre in Parijs. Wij van Kunst uit Waterland waren met meerdere kramen vertegenwoordigt en aanwezig van 11:00 uur tot 16:00 uur. Kunst uit Waterland is weer grandioos vertegenwoordigd door: Gre Cone, Willy Kick, Ineke Robbemond, Wil Heslinga, Carla Haselager, Rita Meij en Margot Gutter. Allemaal bedankt voor deze geslaagde dag!

oranje

Kunst en Cultuurmarkt te Zuiderwoude

31 Augustus 2014
Met 5 leden van Kunst uit Waterland waren wij vertegenwoordigt op deze hele leuke cultuurmarkt. Ondanks dat de weerberichten niet zo gunstig waren, mochten wij toch veel publiek verwelkomen. Één van de leden heeft ook nog een schilderij verkocht. Op naar de volgende kunst- en cultuurmarkt in 2015 in Monnickendam.

oranje

Expositie in de Bolder te Monnickendam

25 November 2013 t/m 31 Januari 2014
De volgende waterlandse kunstenaars hebben geëxposeerd: Elly Boontje-Kremer, Gré Coné-Lust, Marja Cornelisse, Margot Gutter, Carla Haselager, Wil Heslinga, Trudy Huisman, Willy Kick, Maddy Kooiman, Truus van der Gragt, Rita Meij, Sonja Postma, Ineke Robbemond, Marianne Versteeg en Coby Wattel. De officiele opening vondt plaats op 7 December en was een groot succes. Er waren hapjes en drankjes geregeld door de kunstenaars zelf in samenwerking met de Bolder. De expositie is door de vele complimenten en aandacht zeer geslaagd te noemen.

oranje

Kunst en Cultuurmarkt te Broek in Waterland

8 september 2013
Op deze zonnige dag stond KunstuitWaterland.nl op de cultuurmarkt in Broek in Waterland. Het was een geslaagde dag.! We hebben veel positieve reacties gehad op de prachtige kunstwerken van Margot Gutter en Rita Meij, wiens kunstwerken te zien zijn op de website. Wij willen onze bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid die deze dag tot een succes hebben gemaakt.

oranje

Expositie in de Theetuin te Overleek

April t/m Augustus 2013
Willy Kick en Elly Boontje-Kremer, allebei lid van Kunst uit Waterland, hebben hun schilderijen mogen exposeren op deze mooie locatie. Vele toeristen en dagjesmensen hebben hun aquarel en olieverf schilderijen kunnen bewonderen.

oranje